5 Najboljih akustičnih gitara za početnike


Kupovina vaše prve akustične gitare je fantastičan trenutak koji nikada nećete zaboraviti. Zato je ključno da uradite svoje istraživanje kako biste bili sigurni da ćete dobiti pravi instrument za svoje potrebe. Srećom, došli ste na pravo mesto. Dizajnirali smo ovaj vodič za najbolje akustične gitare za početnike kako bismo vam pomogli da postavite pravi put sa sviranjem gitare i da vam pomognemo da dobijete idealan instrument u svojim rukama. Ne samo da će vam sviranje biti mnogo lakše i prijatnije, već ako imate gitaru koju volite, veća je verovatnoća da ćete je se držati i razviti svoju tehniku. 

Ali koji su najvažniji faktori koje treba uzeti u obzir kada birate najbolju akustičnu gitaru za početnike za vas?

Pa, poželećete gitaru koja ostaje u skladu tokom vaših vežbi i moraće da bude napravljena tako da duže traje. Najbolja gitara za početnike će se razlikovati od osobe do osobe. Kada sužavate polje, najbolje je da uzmete u obzir svoje potrebe. Iako je gitara koja izgleda cool sa bojom ili završnom obradom koja vam omogućava da izrazite svoju individualnost i koja će vas privući da je uzmete u ruke i vežbanje je važna, takođe su važni atributi gitare koji funkcionišu sa vašom jedinstvenom fiziologijom. Još jedna stvar koju treba imati na umu je vrsta muzike koju volite i zbog koje želite da svirate. Na primer, ako želite da svirate indi rok ili folk, akustična gitara može biti odličan prvi izbor.

U ovom članku ćemo razložiti neka razmatranja koja treba imati na umu kada započnete lov na gitaru za početnike i podelićemo nekoliko opcija koje će vam olakšati izbor. Da bismo olakšali pronalaženje pravog instrumenta, evo nekoliko naših najboljih izbora na osnovu budžeta, veličine i sveukupne raznovrsnosti.

sve o akustičnim gitarama: vikipedija

1. Fender CD-60 Dread V3 WN BLK

Fender CD-60 Dread V3 WN BLK

Fender CD-60 Dread V3 WN BLK

Ako ste početnik, najbolji izbor koji možete napraviti je nabaviti gitaru sa zvukom i osećajem koji će vas inspirisati da nastavite da svirate. CD-60 je originalni Fender koji ima vrlo pristupačnu cenu i dolazi u tri sjajne završne obrade (boje) od kojih će neka sigurno biti po vašem ukusu (Natural, Sunburst, Black). Ova gitara pruža lepo izbalansiran ton i obilje volumena zahvaljujući svom dreadnought obliku i prednjoj ploči od smreke sa “X” brejsingom. CD-60 je takođe odličan izbor za veterane i profesionalce kojima je potreban jeftin a kvalitetan dreadnought model.

KARAKTERISTIKE

Može se nabaviti po ceni od 20.604,00 rsd.

2. Yamaha C-70 

2. Yamaha C-70 

Yamaha C-70 

Yamaha C-70 je klasična gitara i svakako jedan od najjeftinijih modela pune veličine. Ipak, njegove performanse odgovaraju početnicima. Ako vam je skromniji budžet ne mora da znači da ste osuđeni na drugorazredne instrumente, što najbolje demonstrira Yamaha C70 klasična gitara. Gornja ploča od smreke, meranti stranice i leđa koja liče na mahagoni i pravi rosewood fingerboard osiguravaju da je ova gitara blagoslovena sa kvalitetnim tonom i svirljivošću a po pristupačnoj ceni. C70 poseduje pozlaćene čivije i atraktivan višeslojni binding.

KARAKTERISTIKE

Cena Yamaha C-70 iznosi 29.561,00 rsd

3. Fender MA-1 ¾ Steel Natural

Fender MA-1 ¾ Steel Natural gitara

Fender MA-1 ¾ Steel Natural

Fender je jedna od najpoznatijih svestkih kompanija koja se bavi proizvodnjom akustičnih, električnih, klasičnih, bas gitara, pojačala i druge opreme za muzičare. Tradicionlno dobar kvalitet izrade i zvuka doneo je i poverenje mnogih poznatih muzičara na svetskoj sceni koji svoja dela izvode na Fender instrumentima. Stoga vam predstavljamo još jedan izvanredan primerak akustične gitare koja se preporučuje svima onima koji su na početku. Ova gitara veličine 3/4 odličnog je zvuka i čvrste građe savršene su za školske muzičke programe, individualne učenike i početnike kojima je prijatnije sa manjom gitarom. Nove karakteristike uključuju nadograđene tjunere za stabilniju intonaciju, logotip Fender glave i leđa i strane napravljene od lepo zrnatog tropskog drveta zvanog sapele, koje proizvodi sladak, pun ton.

KARAKTERISTIKE

Cenovni rang ove gitare se kreće oko 17.125,00 rsd i to je čini vrlo pristupačnom i lako se uklapa u svačiji budžet.

4. Cort AF 510 BK

Cort AF 510 BK gitara

Cort AF 510 BK

Cortova najstarija akustična serija, standardna serija definiše vrhunske performanse i vrednost. Gitare standardne serije su pristupačne, ali nude dobre solidne performanse kako za početnike tako i za hobiste u različitim modelima sa različitim tipovima karakteristika za svaku situaciju sviranja. Koncertno telo AF510 sadrži akustičnu ploču od smrče, zadnji i bočni deo od mahagonija, Merbau grifnu.

KARAKTERISTIKE

Cena ove akustične gitare je vrlo povoljna i iznosi 16.081,00 rsd.

5. Martinez C-95

Martinez C-95

Martinez C-95

Kod Martinez C-95 je struktura klasična – šest žica i 19 redova postavljeno je na vrat u skladu sa tradicionalnim rasporedom. Za izradu zvučne ploče i tela koristi se nekoliko vrsta mahagonija, a struna je napravljena od ružinog drveta. Alat je napravljen u Kini, ali to uopšte ne utiče na njegov kvalitet. Uz pravilnu negu gitare, ona će trajati dugo. Dizajn je prilično moderan, ovaj model je predstavnik najnovije generacije akustičnih instrumenata. Tokom razvoja korišćena su najnovija naučna dostignuća. Zvuk gitare je dubok, tembrovi šareni, izvođenje je gotovo na profesionalnom nivou. Jedna od glavnih karakteristika je raznovrsnost proizvoda. Zvučaće jednako dobro kao klasični kompozitori, kao i džez, bluz, flamenko, rok i tako dalje. Ova gitara je pogodna ne samo za druženje sa prijateljima, već i za profesionalne nastupe. Vrat je dovoljno širok, ali udoban.

KARAKTERISTIKE

Cena Martinez akustične gitare za početnike bi bila oko 16.029.00 rsd.

Za kraj

Ovo je bio naš izbor top 5 najboljih akustičnih gitara koje se preporučuju za početnike. Izbor je veliki, a na vama je da prilagodite gitaru svojim potrebama i mogućnostima kao i budžetu kojim raspolažete.  

Čitaj dalje: Najbolji bubnjevi za početnike